Volkswagen a dezvăluit câte mașini a vândut în 2019. Surpriza e cu electrice
Volkswagen își păstrează, încă, titlul de cel mai mare producător auto al lumii. Hai să vezi cum a reușit acest lucru și-n 2019.
Volkswagen e un nume uriaș în industria auto și demonstrează, în fiecare an, că nimeni nu poate detrona constructorul de pe prima poziție. La început de an, germanii și-au prezentat oficial bilanțul pe 2019. Cu 12 mărci în portofoliu, producătorul a reușit să vândă, anul trecut, 10,97 de milioane de autovehicule.
Foarte aproape de pragul de 11 milioane de autoturisme livrate la nivel mondial.
Volkswagen își păstrează, așadar, prima poziție în clasamentul constructorilor auto, cel puțin pentru câteva săptămâni, când sunt așteptate și cifrele de la Renault-Nissan-Mitsubishi și Toyota. Alianța nu și-a prezentat încă bilanțul, iar Toyota estima în decembrie că va vinde 10,72 milioane de mașini, ceea ce ar fi sub Volkswagen.
Câte mașini electrice a vândut Volkswagen în 2019
Față de 2018, Volkswagen a vândut cu 1,3% mai multe mașini decât în 2018, în ciuda faptului că multe piețe nu s-au mișcat atât de bine, după cum insistă constructorul. Creșteri au fost pe Europa (+ 3,9%) și America de Sud (+ 3,2%), dar au fost scăderi pe America de Nord și regiunea Asia-Pacific.
Și segmentul electricelor a mers bine pentru Volkswagen, domeniu în care se investesc miliarde de dolari pentru ca germanii să țină pasul. Vânzările de electrice au crescut cu 80% față de 2018, până la peste 140.000 de unități.
Iar planurile până în 2025 sunt extrem de ambițioase.
Constructorul auto german vrea ca în următorii cinci ani să vândă nu mai puțin de trei milioane de vehicule electrice. Planurile sunt mari, dar la fel și investițiile. Nu mai puțin de 33 de miliarde de dolari au fost investite în cercetare și dezvoltare.
VW nu e un producător care să dea greș atunci când vine vorba de industria auto. Dar numai timpul va arăta dacă strategia e una de succes sau nu. Oricum ar fi, direcția e clară. Și germanii nu aveau cum să nu se urce în acest tren.